BOTULINE TOXINE (BOTOX) Azzalure®

 

Een botuline toxine behandeling vermindert én voorkomt rimpels in het gezicht. Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) en naast de ogen (kraaienpootjes) kunnen goed met botuline toxine worden behandeld.

Botuline toxine is veilig. Jaarlijks worden er gemiddeld 4 miljoen behandelingen verricht en tot nu zijn er geen nadelige bijwerkingen op lange termijn geregistreerd. Daarnaast werkt Glam Injectables uitsluitend met deskundige professionals en goedgekeurde merken, zoals Azzalure® 

Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen beter worden behandeld met fillers of een laser.Consult
 

Tijdens het gratis consult luisteren wij naar uw specifieke wensen. Met behulp van een spiegel en andere hulpmiddelen leggen we uit waarom u wel of niet een geschikte kandidaat bent voor een botuline toxine behandeling.

Daarnaast vertellen wij u over de mogelijke risico’s en complicaties. De arts neemt ook uw algemene gezondheidstoestand door, met name de medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, allergieën, etc. door middel van de medische vragen.

Zo vindt een eventuele botox-behandeling in optimale omstandigheden plaats.

Overweegt u een botox behandeling? We nodigen u dan graag uit voor een consult op onze locatie in Heerhugowaard

 

De Behandeling 


Een verdoving is bij een botox-behandeling niet nodig.

Met een hele fijne injectienaald spuiten we een kleine hoeveelheid botuline toxine direct in de desbetreffende spier.

De botuline toxine zorgt ervoor dat de signalen van de zenuw naar de spier worden geblokkeerd, zodat de spier zich niet meer kan samentrekken.

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Na de botox-behandeling mag u direct weer naar huis.

 

Risico's & Complicaties


Na de botox-behandeling kan er een klein blauw plekje verschijnen, dat na enkele dagen verdwijnt.

In zeldzame gevallen kan bij de behandeling van de fronsrimpels een hangend ooglid ontstaan.

Dit blijft dan slechts enkele weken aanwezig en verdwijnt spontaan.

Bij een behandeling van het voorhoofd is het mogelijk dat door de spierontspanning de wenkbrauwen een klein beetje zakken.

Al deze complicaties komen zelden voor en daarom geldt botuline toxine als de meest veilige en effectieve rimpelbehandeling die er bestaat.

Botuline toxine wordt al jarenlang door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen of complicaties toegediend.

 

Resultaat

 

Na 3 tot 5 dagen is het effect merkbaar en zijn de rimpels al een stuk zachter. Na 2 weken zijn de spieren optimaal ontspannen en is het effect van de behandeling maximaal. Het beste resultaat krijgt u wanneer u vlak na de behandeling de ingespoten spieren frequent gebruikt.

Het resultaat is echter niet blijvend. De duur van het resultaat is per persoon verschillend en varieert van 3 tot 6 maanden. Daarna kunt u de behandeling herhalen. De ervaring leert dat naarmate u vaker een behandeling ondergaat, het resultaat langer aanwezig blijft en de behandelfrequentie afneemt.


Hieronder een overzicht van onze Botox Behandelingen.


Behandeling Prijs
Voorhoofd € 120
Frons €120
2 Zone's € 199
3 Zone's € 275
Kraaienpootjes € 120
Wenkbrauwlift € 80
Gummysmile € 80
Bunny Lines € 80
Lip Flip €80
Face Slimming € 275
Tandenknarsen € 275
Overmatig Transpireren €350
B(r)otox (MAN) toeslag van toepassing op elke behandeling €20


Veelgestelde vragen ?


Er zijn bepaalde vragen die vaak terug komen over botox en de injectables behandelingen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in onderstaande overzicht opgesomd.

 

1. Hoe werkt een botox behandeling?
Botox is eigenlijk een spierontspanner. Door deze stof in te brengen in de huid, kunnen rimpels en lijnen verminderen of verdwijnen. Tijdens een botox behandeling worden dus fijne lijntjes en rimpels als het ware verwijderd door bepaalde spieren te verslappen. Deze Botuline Toxine stof wordt met een hele dunne naald ingebracht op de plek waar u dit wenst. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde rimpel of lijn zijn, waar u zich aan stoort.

 

2. Ben ik geschikt voor een behandeling met botox?
Tijdens een Botox behandeling wordt er een spierontspanner ingespoten in de huid. In principe kan iedereen deze behandeling ondergaan. Het is verstandig altijd van tevoren even met de arts te overleggen wat de eventuele risico’s van de behandeling zijn.

 

3. Waardoor worden rimpels veroorzaakt?
Er treden verschillende verouderingsprocessen op, naarmate we ouder worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huidverslapping en huidveroudering. Hoe ouder we worden, hoe beter de huidveroudering doorgaans zichtbaar wordt. Omdat de huid elasticiteit verliest, kunnen er rimpels en lijnen ontstaan. Per persoon verschilt de mate van huidveroudering, naarmate hij of zij ouder wordt. In hoeverre iemand last krijgt van huidveroudering, is afhankelijk van een aantal factoren. De genetische aanleg speelt hierbij een belangrijke rol. Uw leefstijl, blootstelling aan de zon en stress zijn echter ook factoren die invloed kunnen hebben op de huidveroudering.

 

4. Wat kan ik verwachten na de Botox behandeling?
Direct na de behandeling met botox ziet u doorgaans nog geen resultaat van de behandeling. Na ongeveer 5 dagen is het resultaat van de behandeling wel zichtbaar. In het begin kan het behandelde gebied nog een beetje rood en gezwollen zijn. Veel vrouwen (en tegenwoordig ook mannen) kiezen voor deze behandeling om het mooie, natuurlijke en snelle resultaat.

 

5. Wat voor resultaat kan ik van de Botox behandeling verwachten?
Voordat de Botox behandeling plaatsvindt, bespreekt u altijd met de arts wat uw verwachtingen en wensen zijn. Tijdens het consult legt de arts uit of uw verwachtingspatroon klopt en haalbaar is. De arts zal samen met u ook bespreken welke behandeling het mooiste resultaat zal geven. Naast Botuline Toxine bestaat er namelijk ook nog bijvoorbeeld de filler behandeling. Fillers kunnen in sommige gevallen ook goed worden gecombineerd met Botox, voor een nog beter resultaat. 

 

6. Is een Botox behandeling pijnlijk?
De Botox behandeling wordt over het algemeen niet als een pijnlijke behandeling beschouwd. Het inbrengen van de naald vinden veel mensen meestal het vervelendste. Dit kan volgens de meeste cliënten worden vergeleken met een speldenprikje.

 

7. Heb ik zelf invloed op het uiteindelijke resultaat?
Net als bij alle andere cosmetische ingrepen heeft u zelf ook een belangrijk aandeel in het uiteindelijke resultaat. Het is belangrijk dat u zich goed houdt aan de voor- en nazorg. In de voor- en nazorg worden bijvoorbeeld instructies gegeven over roken en het gebruik van alcohol. Uw gezondheid is daarnaast ook van invloed op het herstel na de behandeling en daardoor ook van invloed op het uiteindelijke resultaat.

 

8. Wat zijn de voordelen van de Botox behandeling?
De Botox behandeling heeft verschillende voordelen ten opzichte van diverse andere rimpelbehandelingen. Het belangrijkste voordeel is dat het een relatief veilige behandeling is, met snel resultaat.

 

9. Welke soort Botox wordt gebruikt?
Er bestaan verschillende soorten spierontspanners. Wanneer er echter van Botox wordt gesproken, wordt altijd de stof Botuline Toxine bedoeld. 

 

10. Kan een Botox behandeling onder volledige verdoving?
Er wordt nooit gekozen om de Botox behandeling onder volledige verdoving te doen.

 

11. Hoeveel gebieden kunnen er met Botox worden behandeld?
Er kunnen in één behandeling in principe diverse zones tegelijk worden aangepakt met Botox. Samen met de arts kunt u overleggen welk gebied u behandeld wilt hebben. Hierbij kunt u de belangrijkste rimpels en lijnen aangeven, waar u zich aan stoort. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld verschillende rimpels te laten behandelen en dit te combineren met een lipvergroting, wat wordt gedaan met fillers.

 

12. Hoe lang duurt een Botox behandeling?
De duur van de Botox behandeling is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is namelijk onder andere afhankelijk van het aantal zones die behandeld worden en de hoeveelheid ML die u wilt laten inspuiten. Gemiddeld is de arts meestal ongeveer 10 tot 30 minuten met de Botuline Toxine behandeling bezig.


13. Wanneer is het Botox resultaat optimaal?
Botox begint na 48 uur te werken, meestal duurt het een kleine week voordat het resultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken. Het cosmetische resultaat houd ongeveer 3-6 maanden aan.

 

14. Kan de Botox behandeling ongedaan gemaakt worden?
Het effect van de Botox behandeling zal na verloop van tijd afnemen. Ongeveer 6 tot 12 maanden na de behandeling is het effect van de behandeling niet meer zichtbaar. Uw lichaam zal dus vanzelf het effect weer ongedaan maken.

 

15. Op welke Botox kosten kan ik rekenen?
De Botox kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De kosten van de behandeling zijn onder andere afhankelijk van het aantal benodigde ML, dus de hoeveelheid Botox die ingebracht moet worden. Hoe meer Botox er nodig is, hoe hoger de kosten van de behandeling zullen zijn. Wilt u meerdere zones laten behandelen? Dan zijn de kosten doorgaans hoger dan wanneer u slechts 1 zone wilt laten behandelen. Er wordt van tevoren altijd met de arts besproken hoe hoog de kosten van de behandeling zullen zijn.

 

16. Welke soorten injectables bestaan er?
Er bestaan een groot aantal verschillende soorten injectables. Let op dat er grote verschillen in kwaliteit bestaan. Bij Glam Injectables wordt alleen gebruik gemaakt van de beste kwaliteit injectables. Wij maken onder andere gebruik van de merken Saypha® van Cromapharma Voor een behandeling met de stof Botuline Toxine maken we gebruik van het merk Azzalure®.

 

17. Is een Botox behandeling alleen voor vrouwen of ook voor mannen?
Het is opvallend dat het aantal mannen die kiezen voor een Botox behandeling afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ongeveer 10 jaar geleden was er nog bijna geen man die koos voor een Botox behandeling, terwijl dit percentage nu flink hoger ligt. Naar schatting is dit nu ongeveer 10%. Een belangrijke reden hiervan is dat het voor mannen ook steeds normaler wordt om iets te doen aan zijn uiterlijk. Daarnaast lijkt het taboe op dergelijke cosmetische ingrepen steeds verder verbroken.

 

18. Kan de Botox behandeling in termijnen worden betaald?
Nee dit is niet mogelijk.

 

19. Wat wordt er besproken tijdens een Botox consult?
Voordat iemand een cosmetische ingreep ondergaat, wordt er vaak eerst voor gekozen om op consult te komen. U kunt dan kennis maken met de kliniek, de arts en andere betrokkenen. Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen en vragen stellen die u heeft. Daarnaast wordt gekeken naar uw huid en wordt uitgelegd wat voor resultaat u mag verwachten. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook over uw gezondheid gesproken en wordt er uitleg gegeven over hoe de behandeling in zijn werk gaat. U kunt daarnaast uw wensen voorleggen en uitleggen wat u verwacht van de behandeling. De arts zal deze wensen en verwachtingen met u bespreken.

 

20. Voor welk soort rimpels wordt botuline toxine gebruikt?
Botuline toxine is voornamelijk geschikt voor het verminderen van de zogenaamde dynamische rimpels. Dit zijn kraaienpootjes, voorhoofds- en fronsrimpels. Botox is bovendien geschikt voor de behandeling van rimpels op uw bovenlip, neus en kin. Regelmatig worden botox behandelingen toegepast bij de behandeling van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

 

21. Kunnen rimpels voorkomen worden met botuline toxine?
Rimpels zijn een natuurlijk gevolg van het samenvouwen van de huid en het ouder worden. Uw huid wordt met het verstrijken van de jaren minder elastisch. In combinatie met een verminderde collageen aanmaak ontstaan rimpels. Door tijdig met botuline toxine injecties te beginnen, voorkomt u het ontstaan van rimpelvorming. Ook rimpels die al aanwezig zijn, kunnen prima behandeld worden met deze stof.

 

22. Wat is een botox zone?
Tijdens een botox behandeling wordt gesproken over zones. Een zone betreft bijvoorbeeld uw fronsrimpels. Ook kraaienpootjes zijn een zone, net zoals dat bij voorhoofdsrimpels het geval is. 

 

23. Is een botuline toxine behandeling veilig?
Botuline toxine behandelingen zijn relatief veilig. Bijwerkingen komen slechts zelden voor en ontstaan hoofzakelijk op de injectieplaats. U kunt hierbij denken aan lichte zwellingen en rode verkleuringen van de huid. Slechts in enkele gevallen komt het voor dat bijvoorbeeld een ooglid tijdelijk wat afhangt, als gevolg van een botox injectie. Het is daarom belangrijk dat u de behandelend specialist informeert over uw huidige gezondheidstoestand, eventueel medicijngebruik en bestaande medische aandoeningen. Botox wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en buiten het effect op de spieren die behandeld worden, heeft botuline toxine geen enkele effect op andere lichaamsdelen.

 

24. Is botuline toxine slecht voor mijn lichaam?
Als u de botox behandeling laat uitvoeren door een ervaren specialist, zal dit doorgaans geen schade toebrengen. Botuline toxine is pas giftig in uitzonderlijke hoge concentraties, net zoals paracetamol dat bijvoorbeeld ook is. Een botuline toxine behandeling bij Glam Injectables is niet gevaarlijk, omdat de behandeling wordt uitgevoerd door (een) ervaren en vakkundige arts(en).

 

25. Heeft mijn gezicht nog uitdrukking na een botox behandeling?
Botuline toxine maakt uw gezicht niet uitdrukkingsloos als u de behandeling door een deskundige uit laat voeren. Bij Glam injectables ligt de nadruk van een botox behandeling altijd op een natuurlijk resultaat. De ervaren arts(en) zijn voorzichtig en uiterst nauwkeurig met het plaatsen van de injecties, waardoor er van een teveel aan botuline toxine geen sprake zal zijn.

 

26. Wat is het verschil tussen fillers en botuline toxine?
Zowel botox als fillers zijn injectables die gebruikt worden bij de behandeling van rimpels. Botox heeft echter een andere werking dan een filler. Botuline toxine legt de spier in een bepaald gebied stil en is daarmee geschikt voor onder meer de behandeling van dynamische rimpels. Botox heeft een preventieve werking en voorkomt dat bestaande rimpels dieper worden. Hyaluronfillers daarentegen vullen rimpels op. Het is tegenwoordig mogelijk een voor een combinatie van botox en fillers te kiezen.

 

27. Is botuline toxine een goede behandeling voor vollere lippen?
Nee, ten onrechte wordt gedacht dat mensen met gevulde lippen een botox behandeling hebben ondergaan. Botuline toxine kan gebruikt worden om de rimpeltjes rondom uw mond en lippen te behandelen, maar niet om uw lippen te vullen. Als u uw lippen op wilt laten vullen, zal de arts u een behandeling met fillers adviseren.

 

28. Mag ik na een botox behandeling alcohol drinken?
Botuline toxine wordt opgenomen in de behandelde zone. Dit heeft tijd nodig. Het gebruik van alcohol heeft onder meer als effect dat uw bloedvaten zich verwijden, waardoor de botox zich kan verplaatsen. Als gevolg hiervan neemt de kans op bijwerkingen toe. In het merendeel van de gevallen gaat het goed en is het verplaatsen van de botox naar een omliggende spier een uitzonderlijk geval. Wilt u echter een mooi resultaat bereiken en de kans op bijwerkingen tot een minimum beperken? Wacht dan minimaal 24 uur met het drinken van alcohol na een botuline toxine behandeling.

 

29. Kan ik na een botox behandeling onder de zonnebank?
U krijgt het advies om direct na de behandeling niet te gaan liggen. Zeker een bezoek aan de zonnebank wordt afgeraden. Een arts zal adviseren om zeker 24 uur te wachten en nog beter is het om te wachten tot zowel eventuele zwellingen als rode verkleuringen zijn verdwenen.

 

Andere vragen over Botox – Botuline Toxine?
Heeft u nog vragen die hier niet tussen stonden? Stel deze dan gerust via Contact