FILLERS 

 

Een filler is een effectief middel om plooien en rimpels op te vullen.

Bij Glam Injectables werken wij uitsluitend met oplosbare, tijdelijke fillers. 

Er zijn verschillende soorten fillers, die elk hun specifieke eigenschappen hebben voor bijvoorbeeld diepere groeven, fijne lijntjes of volumeverlies. 

De duur van het effect hangt af van het product en het te behandelen gebied.

Glam Injectables werkt uitsluitend met goedgekeurde en zeer veilige producten, die hun effect meer dan uitgebreid aangetoond hebben.

 

In een consult bekijkt u samen met uw arts welke filler het meest geschikt is voor uw huid en wensen.

 

Wij werken met het merk:

Stylage van Vivacy

Teosyal van TeoxaneConsult

 

Tijdens het gratis consult luisteren wij naar uw specifieke wensen. Met behulp van een spiegel en andere hulpmiddelen leggen we uit waarom u wel of niet een geschikte kandidaat bent voor fillers.

Daarnaast vertellen wij u over de mogelijke risico’s en complicaties. De arts neemt ook uw algemene gezondheidstoestand door, met name de medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, allergieën, etc. Zo vindt een eventuele behandeling met fillers in optimale omstandigheden plaats.

Overweegt u een behandeling met fillers? We nodigen u voor een gratis en vrijblijvend consult graag uit op onze locatie in Heerhugowaard.

 

De Behandeling

Een verdoving is bij een filler behandeling niet nodig.

In dien gewenst verdoven wij voorafgaand aan de behandeling het te behandelen gebied met een verdovende creme.

De fillers van Teosyal Stylage® bevatten Lidocaïne(verdoving) en hebben een fijne naald vervolgens word er op de desgewenste plek geinjecteerd.

 

Risico's & Complicaties

 
Na de filler-behandeling kan er een klein blauw plekje verschijnen, dat na enkele dagen verdwijnt.
In sommige gevallen kan bij de behandeling een kleine zwelling ontstaan.
Dit blijft dan slechts enkele dagen aanwezig en verdwijnt spontaan.

Al deze complicaties komen zelden voor en daarom geldt een behandeling met fillers als één van de meest veilige en effectieve rimpelbehandeling die er bestaat. Fillers worden al jarenlang door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen of complicaties toegediend.

 

Resultaat

 

Vrijwel direct na de behandeling is het effect merkbaar van de behandeling met fillers.
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u de instructies van de behandelend arts goed opvolgt.

Het resultaat van fillers is echter niet blijvend.

De duur van het resultaat is per persoon verschillend en varieert van 6 tot 12 maanden.

Daarna kunt u de behandeling herhalen.

De ervaring leert dat naarmate u vaker een behandeling ondergaat, het resultaat langer aanwezig blijft en de behandelfrequentie afneemt.


Hieronder een overzicht van de Filler Behandelingen.

Behandeling Aantal ML Stylage Teosyal
Lip vergroting 0,5ml €180 €199
Lip vergroting 1ml €275 €295
Behandeling Aantal ML Prijs
Neus Lippen Plooi 1ml €275
Marionetlijnen 1ml €275
Traangoot €350
Neuscorrectie €350
Bovenliplijntjes 1ml € 295
Kin Vergroting 1,2ml €300
Kaaklijn 1,2ml €300
Jukbeenderen 1,2ml €300
Fillers Oplossen v.a. €100


Veelgestelde vragen ?


Er zijn bepaalde vragen die vaak terug komen over fillers en de injectables behandelingen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.


1. Hoe werkt een filler behandeling?
Tijdens een filler behandeling worden fijne lijntjes en rimpels als het ware opgevuld met een opvulmiddel. Dit wordt ook wel Hyaluronzuur genoemd. Deze stof wordt met een hele dunne naald ingebracht op de plek waar u dit wenst. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde rimpel of lijn zijn, waar u zich aan stoort. Het is echter ook mogelijk om met fillers bijvoorbeeld de lippen voller te maken. Dit wordt ook wel lipvergroting genoemd. Fillers kunnen echter ook worden toegepast voor bijvoorbeeld de neus, wallen, jukbeenderen, wangen , kaaklijn en de kin.

 

2. Ben ik geschikt voor een behandeling met fillers?
Voor een behandeling van fillers wordt gebruik gemaakt van het lichaamseigen Hyaluronzuur. In principe is iedereen daarom geschikt voor deze behandeling. U kunt van tevoren altijd overleggen met uw arts wat de eventuele risico’s zijn van deze behandeling.

 

3. Waardoor worden rimpels veroorzaakt?
Naarmate we ouder worden, treden verschillende verouderingsprocessen in. Er treedt huidverslapping en/of huidveroudering op. We zien dan bijvoorbeeld aan de huid dat deze ouder wordt. De huid verliest elasticiteit, waardoor rimpels en lijnen kunnen ontstaan. In hoeverre iemand last krijgt van huidveroudering, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan genetische aanleg, de leefstijl, blootstelling aan de zon en stress.

 

4. Wat kan ik verwachten na de fillers?
Direct na de behandeling met fillers ziet u al het resultaat van de behandeling. In het begin kan het behandelde gebied nog een beetje rood en gezwollen zijn, maar heeft de filler wel al zijn werk gedaan. Veel vrouwen (en tegenwoordig ook mannen) kiezen voor deze behandeling om het mooie, natuurlijke en directe resultaat.

 

5. Wat voor resultaat kan ik van de fillers verwachten?
U bespreekt voor de fillers behandeling altijd uitgebreid met uw arts wat uw wensen en verwachtingen zijn. De arts legt vervolgens uit of deze verwachtingen reëel zijn. Daarnaast wordt met de arts besproken welke behandeling voor u het mooiste resultaat zal geven. 

 

6. Is een filler behandeling pijnlijk?
Over het algemeen wordt een filler behandeling niet als een pijnlijke behandeling beschouwd. Mensen vinden het inbrengen van de naald meestal het vervelendste. Dit kan volgens de meeste cliënten worden vergeleken met een speldenprikje.

 

7. Heb ik zelf invloed op het uiteindelijke resultaat?
U heeft net als bij alle andere cosmetische behandelingen zelf ook een belangrijk aandeel in het uiteindelijke resultaat. Uw gezondheid is onder andere van invloed op het herstel na de behandeling en daardoor ook van invloed op het uiteindelijke resultaat. Het is bovendien belangrijk dat u zich goed houdt aan de voor- en nazorg. In de voor- en nazorg worden bijvoorbeeld instructies gegeven over roken en het gebruik van alcohol.

 

8. Worden er permanente of semi-permanente fillers gebruikt?
Tegenwoordig mogen er alleen nog maar semi-permanente fillers worden gebruikt. Dit worden ook wel tijdelijke fillers genoemd. Permanente fillers zijn verboden.

 

9. Kan een filler behandeling onder volledige verdoving?
Er wordt nooit gekozen om de filler behandeling onder volledige verdoving te doen.

 

10. Hoe lang duurt een filler behandeling?
Afhankelijk van het aantal zones die behandeld worden en de hoeveelheid ML die u wilt inspuiten, is de arts meestal ongeveer 10 tot 30 minuten met de filler behandeling bezig.


11. Wanneer is het fillers resultaat optimaal?
Het uiteindelijke resultaat van de filler behandeling is meestal enkele dagen na de behandeling het beste te zien. Na verloop van tijd zal het effect van de behandeling weer afnemen. Meestal wordt ervoor gekozen om iedere 6 tot 12 maanden een herhaalbehandeling te doen.

 

12. Kan de filler behandeling ongedaan gemaakt worden?
Na verloop van tijd zal het effect van de filler behandeling afnemen. Het is echter ook mogelijk om de fillers snel uit het lichaam te verwijderen. Als u bijvoorbeeld kiest voor de Hyaluronzuur filler, kan de stof Hyazon worden ingespoten om de filler snel op te lossen en uit het lichaam te verwijderen. Door deze mogelijkheid wordt de behandeling nóg veiliger.

 

13. Welke soorten fillers bestaan er?
Er bestaan een groot aantal verschillende soorten fillers. Let op dat er grote verschillen in kwaliteit bestaan. Bij Glam Injectables wordt alleen gebruik gemaakt van de beste kwaliteit fillers. Wij maken onder andere gebruik van het merk Teosyal van Teoxane Stylage® van Vivacy

 

14. Fillers combineren met botox?
Een filler behandeling wordt vaak gecombineerd met botox. Botox staat bekend voor de stof Botuline Toxine. Veel mensen kiezen voor de combinatie van beide injectables, voor een nog beter resultaat. Bent u benieuwd naar een botox behandeling of filler behandeling? Vraag dan eenvoudig een consult aan.

 

15. Is een filler behandeling alleen voor vrouwen of ook voor mannen?
Opvallend is dat het aantal mannen die kiezen voor een filler behandeling afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ongeveer 10 jaar geleden was er nog bijna geen man die koos voor fillers, terwijl dit percentage nu flink hoger ligt. Naar schatting is dit nu ongeveer 10%. Een belangrijke reden hiervan is dat het voor mannen ook steeds normaler wordt om iets te doen aan zijn uiterlijk.

 

16. Kan de filler behandeling in termijnen worden betaald?

Nee dit is niet mogelijk.

 

17. Wat wordt er besproken tijdens een fillers consult?
Veel mensen vinden het prettig om eerst op consult te komen, om kennis te maken met de kliniek, de arts en andere betrokkenen. Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen en vragen stellen die u heeft. Daarnaast wordt gekeken naar uw huid en wordt uitgelegd wat voor resultaat u mag verwachten. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook uw gezondheid gesproken en wordt uitleg gegeven over hoe de behandeling in zijn werk gaat.

 

18. Waar worden fillers van gemaakt?
Er zijn verschillende tijdelijke fillers die door uw lichaam afgebroken worden. De verschillen zitten in het hoofdbestanddeel waar de betreffende filler van is gemaakt. Glam Injectables werkt voornamelijk met fillers op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur. 

 

19. Welke fillers zijn het beste voor mijn situatie?
Filler behandelingen zijn populair en worden regelmatig toegepast. Nederland kent een groot aantal fillers wat in een ruime keuze resulteert. Glam Injectables kiest voor het gebruik van een bewezen filler met voorspelbare resultaten en een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bepaalt de behandeld arts welke behandeling het beste bij u past. Binnen de kliniek wordt gewerkt met de filler van Teosyal Teosyal van Teoxane van  Stylage® van Vivacy

 

20. Fillers of botox behandeling?
Zowel fillers als botuline toxine worden gebruikt bij de behandeling van rimpels. Het zijn echter verschillende producten met uiteenlopende toepassingsmogelijkheden. Een van de grootste verschillen is dat botox een spierontspanner is, waardoor de behandelde spier nauwelijks beweging laat zien. Fillers daarentegen worden gebruikt om plaatselijk volume toe te voegen. Dit kan zowel het opvullen van rimpels betreffen als het geven van meer volume aan uw lippen en/of het verstrakken van uw gezichtscontouren. Onze ervaren arts kan u meer informatie geven over het soort behandeling dat het beste aansluit bij uw wensen en verwachtingen.

 

21. Zijn fillers veilig?
Tijdelijke fillers, op basis van hyaluronzuur, zijn relatief veilig in gebruik. Door de tijdelijkheid wordt de filler door het lichaam vanzelf afgebroken. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, wat er voor zorgt dat de kans op allergische reacties uiterst klein is. Bent u ontevreden met het resultaat of heeft u toch last van fillers, dan is het mogelijk om deze voortijdig op te laten lossen.

 

22. Kan ik direct na een filler behandeling van een zonnige dag op het strand genieten?
Geadviseerd wordt om zeker de eerste week na de filler behandeling niet in de zon te zitten en ook niet onder de zonnebank te gaan. Daarna kunt u, met een hoge SPF factor, weer genieten van de zon. Wees voorzichtig, het is bekend dat zowel de zon als zonnebank fillers sneller afbreken. Met name als u fillers aan laat brengen in het gezicht, vermijdt u in eerste instantie zo veel mogelijk de zon. Op plaatsen zoals rondom de lippen worden fillers oppervlakkiger geïnjecteerd. Fillers die dieper geïnjecteerd worden, bijvoorbeeld bij de wangen en jukbeenderen, zijn minder gevoelig voor de UV-straling.

 

23. Mag de plaats waar ik fillers heb laten aanbrengen gemasseerd worden?
Behandelde plaatsen mogen tenminste 24 tot 48 uur na de behandeling niet gemasseerd worden. Het is niet dat fillers daardoor verschuiven, maar de massage heeft zeker invloed op het resultaat. Om de risico’s en bijwerkingen tot een minimum te beperken blijft u, hoe moeilijk dit soms ook is, van de behandelde huid af.

 

24. Kan ik de behandelde huid met ijs behandelen om zwellingen tegen te gaan?
De behandelend arts geeft u instructies en aanwijzingen voor na de behandeling. U kunt de behandelde huid koelen om bijwerkingen te voorkomen. Het opvolgen van de instructies is belangrijk om bijwerkingen te voorkomen.

 

25. Hoe komt het dat ik de filler voel zitten?
Het kan voorkomen dat u de filler voelt zitten. Dit gevoel komt soms voor direct na de behandeling en is tijdelijk van aard. Het gevoel verdwijnt tijdens de dagen na de behandeling. Uiteraard blijft de filler zitten. Fillers die voelbaar zijn, worden over het algemeen oppervlakkig geïnjecteerd. Op plaatsen waar de filler dieper wordt ingespoten, zoals uw wangen en onder een spier, is deze kans heel erg klein.

 

26. Wat kan ik doen bij bultjes na een filler behandeling van de lippen?
Na het opvullen van de lippen met fillers, ook wel lip fillers genoemd, kunnen bultjes ontstaan. Vaak zijn ze alleen voor uzelf voelbaar. In enkele gevallen zijn bultjes ook zichtbaar. Scheve en/of ongelijke resultaten zijn uiteraard teleurstellend. Laat een filler behandeling daarom altijd uitvoeren bij een ervaren arts en in een kliniek waar wordt gemerkt met kwaliteitsvolle fillers. Bij Glam Injectables kunt u erop rekenen dat de fillers mooi en gelijkmatig worden ingespoten.

 

Andere vragen over fillers?

Heeft u nog vragen die hier niet tussen stonden? Stel deze dan gerust via Contact